Det skal du bruge:
- 25 gram gær
- 1¼ dl. lunken mælk
- 65 gram smeltet smør
- 1 æg
- ¾ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 250 gram hvedemel
Fyld:
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- ½ spsk. majsstivelse
- 1¼ dl. mælk
- ¼ tsk. vanillesukker
Glasur:
- 50 gram flormelis
- ½ spsk. kogende vand
- 1 spsk. kakao
Sådan gør du:
Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
Kagecremen laves mens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)
Dejen slås ned og rulles ud til en firkantet plade på ca. 30×30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10×10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
Bages i ovn ved 200° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.
Flormelis, kakao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.