Filonebrød

Det skal du bruge:

  • 25 gram gær
  • 3 dl vand
  • 300 gram durumhvede
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

 

Sådan gør du:

Gæren udrøres i håndvarmt vand og resten af ingredienserne blandes i. Hold lidt mel tilbage. Dejen skal æltes godt.

Dæk dejen med madfilm og lad den hæve i en times tid.

Tryk dejen let sammen og form det til et brød med spidser ender.

Dejen sættes på en bageplade beklædt med bagepapir, og der skæres et par ridser på tværs af brødet. Herefter pensles brødet med olie og drysses med lidt durumhvedemel. Læg madfilm over brødet og lad det hæve i yderligere 20 minutter.

 

Tænd for ovnen på 250 grader.

Sæt brødet i den forvarmede ovn og skru ned til 225 grader. Bages i 25 – 30 minutter.

 

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.