25 tog turen på Caminoen!

Der mødte 25 meget interesserede tilhørere op den 17. november til “Caminoaften”…

Mandag den 17. november fortalte Jette og Kjeld i næsten 3 “stive klokketimer” om deres cykeltur på Caminoen i Nordspanien i april måned i år – OG tilhørerne påstår, at de slet ikke kedede sig!!

Foredraget blev krydret med en masse billeder og kort – og vi startede med, at hele den historiske baggrund for at gå eller cykle caminotur blev fortalt. Herefter blev det nødvendige udstyr til 14 dages cykeltur præsenteret – det skete, at Jette og Kjeld tømte den ene af de to rygsække, der indeholdt det tøj, toiletsager m.v., der var behov for på turen.

Jette fortalte om de 125 km., hun gik på Caminoen i 2011, men aftenens hovedemne var cykelturen i maj i år. Det tog 11 dage at tilbagelægge de ca. 800 km. fra Pamplona til Santiago, og i løbet af de 11 dage oplevede Jette og Kjeld de storslåede påskeprocessioner, som enhver by i Nordspanien afholder skærtorsdag og langfredag.

Der blev også berettet om en flot og meget afvekslende natur, hvor bjergpas i op til 1.500 m. skulle passeres – og om de mange flotte byer, som man kører igennem, når man er på caminotur. En punktering og et par knækkede kæder – og hvad dermed følger – blev der også berettet om!

I pausen var der kaffe og kage – æblekage med creme fraiche og spansk mandelkage! Mandelkagen kan man finde opskrift på under punktet “Opskrifter” på hjemmesiden!