Knækbrød

4 personer

 

Det skal du bruge:

  • 50 g. havregryn 
  • 50 g. sesamfrø
  • 50 g. hørfrø 
  • 50 g. græskarkerner
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. salt (evt. en smule mindre)
  • 200 g. hvedemel
  • 2 ½ dl. vand
  • 3/4 dl. rapsolie

 

Sådan gør du:

Ælt alle ingredienserne grundigt sammen. Vær opmærksom på, at dejen er meget blød.

Del dejen i to og kom hver del på et stykke bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul dejen tyndt ud i mellem de to stykker bagepapir på størrelse med bagepladen.

Fjern det øverste bagepapir og skær med en kniv i dejen i ca. 15 stykker, hvis du vil have knækbrødene store eller 30 stykker, hvis de skal være små som kiks.

Gentag det med den anden del af dejen.

 

Bag begge plader med knækbrød i ovnen v. 180 grader varmluft i 15-18 min. til de er let gyldne.

Bræk brødet dér, hvor kniven har sat mærker.

 

Skal opbevares i dåse eller plasticpose, så de bevarer sprødheden J

 

TIP: tilsæt evt. 50g rugmel, det bliver knækbrødene ikke ringere af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.